Artikel 20 juni 2023

Unicus/Specialisterren fuseert met Auticon

It-dienstverlener Specialisterren uit Utrecht, een organisatie die mensen met een vorm van autisme inzet voor het testen van software, business intelligence en robotic process automation (rpa), fuseert met de Duitse branchegenoot Auticon. Tezamen claimen zij het it-bedrijf te zijn waar wereldwijd procentueel gezien (81 procent) de meeste autistische werknemers (465 van de 475) werken.

Specialisterren ging afgelopen oktober al samen met Unicus uit Noorwegen. Dat bedrijf heeft, ondersteund door de eveneens Noorse investeerder Ferd, de ambitie om internationaal flink door te groeien. Daar komt nu de overname van het oorspronkelijk in Berlijn opgerichte Auticon bij.

Auticon is met bijna vierhonderd medewerkers een stuk groter dan Unicus/Specialisterren (ruim honderdvijftig werknemers) en is actief in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Er werken onder meer technologieconsultants, werken als softwareontwikkelaars, data-analisten en kwaliteitsborgers. Qua geografie sluiten beide bedrijven goed op elkaar aan. Unicus/Specialisterren opereert in Scandinavië en Nederland en wil ook op korte termijn in Polen actief worden.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant