Artikel 31 mei 2022

Technologie is stimulans voor duurzame besluitvorming

Een duurzame it-strategie levert aanzienlijke voordelen op voor organisaties anno 2022. De sleutel hiervoor is duurzaamheid onlosmakelijk onderdeel te maken van de zakelijke strategie: duurzaamheid moet niet langer worden gezien als een maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar als basisvoorwaarde. Het blijft dan de vraag hoe we op een duurzamere manier met onze hardware kunnen omgaan.

Duurzaamheid is één van de belangrijkste ecologische, economische en sociale drijfveren binnen zowel de samenleving als het bedrijfsleven. Het is niet langer een modewoord, bedrijven nemen het onderwerp serieus en zien duurzaamheid als een ‘must’ in plaats van een ‘nice to have’.

Nu de impact van klimaatverandering met de dag duidelijker wordt, is het belangrijk dat organisaties beseffen dat niet-duurzame praktijken op de lange termijn meer zullen kosten, zowel in termen van reputatie als in omzet.

Hoewel alle industrieën en sectoren een bijdrage leveren aan de totale broeikasgasuitstoot, is er één ding dat voor hen allemaal geldt. In de komende jaren zal technologie een centrale rol spelen bij de vormgeving van hun duurzaamheidsstrategieën. Hoewel technologie geen tovermiddel is om een wereldwijd probleem op te lossen, kan het wel efficiëntie aanwakkeren en de verspilling van producten en grondstoffen terugdringen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant