Artikel 11 april 2022

Technisch dienstverlener Unica draait prima jaar

Unica zag in 2021 zijn omzet met maar liefst 23 procent groeien tot 663 miljoen euro (2020: 539 miljoen euro). De nettowinst steeg met een kwart van 21,5 miljoen naar 26,8 miljoen euro. Daarmee zet de technisch dienstverlener uit Hoevelaken de ruime omzet- en winstgroei uit de afgelopen jaren voort. Ook voor 2022 zijn de vooruitzichten gunstig: Unica verwacht minimaal een omzet van 750 miljoen te behalen.

De flinke omzettoename in 2021 is toe te schrijven aan een combinatie van acquisities en een sterke organische groei van 8 procent. Daarnaast was er een aanzienlijke rendementsverbetering door schaalvoordelen, een betere marge en betere beheersing van de bedrijfskosten. Verder meldt Unica dat,  door het de laatste jaren sterk gegroeide aandeel van terugkerende inkomsten in stabiele sectoren als farmacie, voeding, zorg en overheid, het bedrijf aanzienlijk minder gevoelig is voor negatieve economische effecten.

Er is veel vraag naar technische dienstverlening, waarbij Unica onder meer profiteert van opdrachten in het kader van de energietransitie, verduurzamingsopgaves en slimme-kantooroplossingen. Ook profiteert van Unica van de grote vraag naar ict-diensten en bouwt het nieuwe datacenters voor Defensie.

Unica (bijna 3300 man) bestaat uit een netwerk van 39 bedrijven die onderling met elkaar samenwerken, waaronder Unica ICT Solutions en Unica Datacenters. Het bedrijf verwacht in 2022 dit uit te breiden middels   meerdere gerichte acquisities om de specialistische kennis te verbreden of de regionale aanwezigheid te versterken. In 2021 nam het onder meer Microsoft Dynamics-specialist In2Scope over ten bate van het onderdeel Unica ICT Solutions. 

  

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant