Artikel 18 augustus 2022

Smartphone vervangt pieper bij ontruimingsalarm

Steeds meer zorginstellingen kiezen voor een smartphone als apparaat voor alarmering bij gebouw-ontruimingen. Apparaten zoals pagers en steunzenders zijn dan niet meer nodig. Bovendien hoeven bhv’ers en personeel niet met meerdere apparaten rond te lopen Ze ontvangen de melding op hun smartphone. Dat beweert MultiBel.

Steeds meer zorgorganisaties stappen af van pagers of steunzenders en kiezen voor een cloudgebaseerde oplossing’, aldus Maurits Knopjes, directeur van Multibel dat die systemen levert. ‘De smartphone is een belangrijke tool geworden in de dagelijkse bedrijfsvoering in de zorgsector. Medewerkers willen steeds minder met verschillende hardware rondlopen. Zeker nu de smartphone meer mogelijkheden biedt, ook op het gebied van een veilige werkomgeving.’

Het systeem dat smartphones inzet voor ontruimingsalarmering voldoet aan de certificering voor cloudgebaseerde ontruimingsinstallaties NEN-2575-4. Zo’n certificering is verplicht wanneer in een pand personen aanwezig zijn die niet zelfredzaam zijn. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant