Artikel 8 september 2022

SDB in zee met softwareontwikkelaar Timeff

SDB Groep gaat een strategische samenwerking aan met het Rotterdamse Timeff, leverancier van het elektronisch patiëntendossier Emma. De softwareontwikkelaar voor gezondheidssector uit IJsselstein doet dit met steun van software-investeerder Main Capital Partners.

SDB is nieuw op de markt voor behandelcentra. Verbreding van de markt vormt een belangrijke overweging om met het kleinere Timeff in zee te gaan. Zo hoopt SDB voet aan de grond te krijgen op de markt voor zelfstandige behandelcentra, zoals oogklinieken en medische centra. 

SDB wil via partnerships met innovatieve softwarebedrijven zoals Timeff een systeem van volledig geïntegreerde software-oplossingen opbouwen die zorgverleners zoveel mogelijk van administratieve taken ontheft. Immers, nog steeds worden professionals in de zorg overspoeld met kantoorwerk. Volgens SDB spelen leveranciers van software daar onvoldoende op in. Integratie van software is daarom de grootste uitdaging. De app Octopus, de all-in-one digitale assistent voor werkers in de gezondheidszorg, is SDB’s paradepaardje.

De Utrechters claimen overigens marktleider te zijn in de deelmarkten ouderenzorg, gehandicaptenzorg en zorg voor kinderen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant