Artikel 16 september 2021

SDB Groep pleegt drie softwareovernames

CPM4Care en Infent (bi voor de zorg) en Kindplanner (kinderopvang)

Zorgautomatiseerder SDB Groep verwerft, met steun van software-investeerder Main Capital Partners, drie Nederlandse softwarebedrijven. Het betreft CPM4Care en Infent, aanbieders van business intelligence (bi)-oplossingen voor de zorg, en Kindplanner, leverancier van planningssoftware voor de kinderopvang.

De overname van CPM4Care dateert van juli; die van CPM4Care en Kindplanner van deze maand. Met de acquisities breidt de SDB Groep zijn portfolio van softwareoplossingen voor de Nederlandse sector zorg en welzijn uit. Operationeel directeur Vincent van Staalduinen: ‘Wij willen de zorgprofessional ontzorgen met innovatieve software, die best-of-breed en best-of-suite is.’ 

De productsuite bestaat uit cloudoplossingen voor personeelszaken, planning, salarisadministratie, elektronische cliëntendossiers (ecd’s), e-learning en bi. SDB Groep, dat 45 jaar bestaat, gelooft sterk in het belang van data science om de zorgsector te verbeteren. Hiertoe werd in 2019 Reports overgenomen, aanbieder van data-analyse-software. Nu komen daar twee bi-experts bij. Het Woerdense CPM4Care biedt diverse tools om de business performance van zorginstellingen te verbeteren, zoals een zorgdashboard en een budgetplanningtool. Het Nieuwegeinse bedrijf Infent is gespecialiseerd in bi-oplossingen voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en revalidatie, en is sterk in forecasting, kpi-tooling en master data management.

De versterking van het bi-arsenaal leidt tot het ontwikkelen van meer innovatieve oplossingen voor de zorg om uiteindelijk te komen tot datagedreven zorgverlening. Ook maakt de combinatie van Reports, CPM4Care en Infent het mogelijk om zorginstellingen beter te helpen met het verbeteren van rapportages en het inzichtelijk maken van waardevolle zorgdata, verwacht SDB Groep.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant