Artikel 15 maart 2021

Robots zijn er klaar voor, nu de bedrijven nog

In slechts een paar maanden tijd bracht de pandemie veranderingen bij bedrijven teweeg die normaal gesproken jaren kosten. Tal van bedrijven in allerlei sectoren versnelden hun plannen voor digitale transformatie.

Technologieën, variërend van digitale betalingen tot aan robotica, speelden een cruciale rol in het veerkrachtig maken van de samenleving in deze crisissituatie. Vooral de mogelijkheid voor werknemers om structureel vanuit huis te werken is belangrijk geweest voor bedrijven. Bedrijven konden doordraaien en ervaring opdoen met deze andere manier van werken.

Maar de pandemie heeft werkgevers en -nemers ook voor de nodige uitdagingen gesteld. Recent onderzoek van ABBYY wijst uit dat bijna driekwart van de medewerkers grote druk ervoeren. Dat ging om onderlinge samenwerking op afstand, het vinden van de juiste motivatie om te werken en om de productiviteit op peil houden. Medewerkers die hun best doen om zo goed mogelijk thuis te werken, waarbij ze te maken hebben met processen en routinematige taken én moeten wennen aan een andere manier van werken: dan is het geen verrassing dat de frustraties kunnen oplopen. Gartner stelt vast dat twee derde van de medewerkers naar manieren zoekt om processtappen te omzeilen. Dat kost organisaties tijd, geld en energie, en het is een risico dat bedrijven zich niet kunnen veroorloven.

Het is aan ondernemers om hun werknemers te ondersteunen en de tools te bieden waarmee ze kunnen werken en hun werk gemakkelijker maakt. Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat de hele organisatie over de tools beschikt die nodig zijn om succesvol te zijn?

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant