Artikel 16 april 2020

Protinus IT eerste keus bij megatender umc’s

De voorlopige gunning voor het leveren van standaardsoftware aan acht universitaire medische centra (umc's) is naar Protinus IT uit Houten gaan. Het betreft een aanbesteding met een looptijd van vier jaar met een optionele verlenging van twee keer één jaar en een geschatte totale waarde van maar liefst 140 miljoen euro. Het is voor het eerst dat de academische ziekenhuizen de aankoop van standaardsoftware gebundeld hebben aanbesteed.

In navolging van de rijksoverheid en gemeenten hebben nu ook de academische ziekenhuizen de handen ineen geslagen als het gaat om de gezamenlijke inkoop van standaardsoftware. Daarmee willen de umc’s op de kosten besparen maar ook onderling gemakkelijker gegevens uitwisselen door in grote lijnen dezelfde softwareproducten te gebruiken.

De begin dit jaar uitgeschreven aanbesteding is voorlopig gegund aan Protinus IT uit Houten, blijkt uit het vrijgegeven gunningsdocument van de penvoerders Radboudumc en Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Deelnemers aan deze aanbesteding zijn, naast Radboudumc (Nijmegen) en UMCG, AMC/VU Medisch Centrum (Amsterdam), Academisch ziekenhuis Maastricht, Erasmus MC (Rotterdam), Leids Universitair Medisch Centrum, Universitair Medisch Centrum Utrecht en UMCG.

Binnen de overeenkomst kunnen de UMC’s bij de wederverkoper softwarelicenties en de daaraan verbonden softwaresupport afnemen. Ook helpt en adviseert Protinus IT bij het benaderen van fabrikanten als het gaat om zaken als compliancy, gezamenlijk hergebruik en uitwisseling van softwarelicenties.

Daarnaast biedt het bedrijf aanvullende diensten op het gebied van compliancevraagstukken, onderhouds- en licentiemodellen, pakketselecties en het gebruik van opensource-oplossingen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant