Artikel 12 oktober 2021

Platform voor veilig delen medische data in de maak

Zorginstellingen in Eindhoven en omgeving kunnen vanaf medio volgend jaar medische gegevens veilig en anoniem delen. Het zogenaamde Health Data Portal (HDP) maakt voor het eerst een dergelijke uitwisseling mogelijk. Betrokken bij de bouw van het platform is het Eindhoven MedTech Innovation Center (E/MTIC), een regionaal samenwerkingsverband.

Aan de bouw, die deze maand van start gaat, is jaren van voorbereiding voorafgegaan. Ziekenhuizen, universiteiten en het bedrijfsleven kunnen er gebruik van maken. Het platform krijgt ook een rol in het landelijke netwerk van Health-RI. Dit project, gefinancierd door het Nationaal Groeifonds, richt zich op het delen en gebruiken van (onderzoeks-)data. Doel is om innovatie in de life sciences and health-sector te stimuleren door data van allerlei bronnen te standaardiseren en met elkaar te verbinden.

In de medische en wetenschappelijke wereld groeit de vraag naar een systeem waarmee op een veilige en eenvoudige manier gegevens tussen verschillende instellingen zijn uit te wisselen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant