Artikel 21 december 2021

Oracle maakt met Cerner vaart in de zorgmarkt

Deze miljardenovername is nog maar het begin

Oracle is het met Cerner, een vooraanstaande Amerikaanse aanbieder van it-systemen voor de gezondheidszorg, definitief eens geworden over een overname. Net als bij de bedrijfssoftware en databases, wil Oracle ook bij de software voor de zorgsector en in de zorgcloud een grootmacht worden.

Oracle miste de boot bij cloud computing. Maar in bepaalde verticale markten, waar de transitie naar de cloud nog amper is begonnen, denkt het bedrijf van Larry Ellison zijn slag te kunnen slaan. Tijdens Amazons re:Invent-conferentie van twee jaar geleden verklaarde de toenmalige Cerner-ceo Brent Shafer, nog zijn liefde aan cloud-gigant AWS. Beide ondernemingen zouden veel samen gaan doen. Maar Ellison heeft Cerner weten los te weken van AWS.

De aankoop van Cerner, waarvoor ruim 28 miljard dollar (zo’n 25 miljard euro) wordt neergeteld, is zeker niet de laatste. Een hele serie overnames moet Oracle een dominante positie in de gezondheidszorg bezorgen. Deze sector is in Amerika goed voor 20 procent van het bruto nationaal product.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant