Artikel 11 oktober 2021

Open Line lost Computerwacht af bij Slachtofferhulp NL

Na jarenlang te hebben gewaakt over de it bij Stichting Slachtofferhulp Nederland heeft Computerwacht het stokje moeten doorgeven aan Open Line. Deze automatiseerder uit Maastricht won de recente aanbesteding voor managed services. Ook neemt de hulporganisatie afscheid van Dataplace, waar zij computerruimte huurde. De systemen worden overgezet naar een private cloud in een eigen datacenter van Open Line.

Slachtofferhulp Nederland koos als aanbestedingsvorm voor een Mededingingsprocedure Met Onderhandeling (MMO). Dat traject bestond allereerst uit een marktbevraging, gevolgd door een selectietraject. De vier finalisten kregen daarna een gunningsvraagstuk voorgelegd waarvoor ze een oplossing konden indienen. Open Line deed dit als beste.

Het daarna getekende contract heeft een looptijd van vier jaar met een mogelijke verlenging van nog eens vier jaar. Open Line volgt Computerwacht op die sinds 2014 als it-partner fungeerde. Naar verwachting moet de migratie medio 2022 zijn afgerond en draait vanaf dan de omgeving van Slachtofferhulp Nederland volledig in het datacenter van Open Line.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant