Artikel 17 september 2021

Nexus koppelt ggz-systemen aan patiënten-apps

Voor het eerst heeft zorgsoftwareleverancier Nexus medische patiëntgegevens vanuit ggz-systemen ontsloten voor persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo's), meestal webportalen of apps waarin burgers zelf hun medische informatie kunnen bundelen. Het bedrijf, qua omzet een van de grotere softwareaanbieders in de zorgsector, paste de zorgsystemen bij twee Brabantse ggz-organisaties aan volgens de Medmij-afspraken. Nexus is niet de eerste die ggz's koppelt met pgo's.

Cliënten van GGZ Westelijk Noord-Brabant en GGZ Oost Brabant kunnen vanaf nu hun medische gegevens digitaal ontsluiten naar hun eigen pgo. De twee organisaties in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) lieten daartoe hun systemen voor elektronische patiëntendossiers (epd’s) aanpassen, zodat gegevensuitwisseling veilig mogelijk is. Ze gebruiken de systemen van Nexus, net als Epic en Chipsoft een grote leverancier van dit soort zorgsoftware in Nederland.

Nexus is niet de eerste die zijn zorgsystemen klaarstoomt voor de koppeling tussen ggz-instellingen en pgo’s. In het voorjaar regelde ict-leverancier Code24 dit al voor GGZ Friesland, en leveranciers User en Enovation deden dit kort daarna voor ggz-organisatie Arq Centrum ’45. Later dit najaar zullen nog meer ggz-instellingen samen met hun ict-leverancier patiëntinformatie ontsluiten naar pgo’s. Ze gebruiken daarbij Medmij, het afsprakenstelsel voor veilige data-uitwisseling tussen zorg en patiënt.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant