Artikel 11 november 2022

Netwerkmodernisering is toekomst van gezondheidszorg

Covid-19 heeft een onomkeerbare impact gehad op elke bedrijfstak, maar misschien wel het meest op de gezondheidszorg. Veel van deze veranderingen betroffen digitalisering. Tussen de aanvankelijke onzekerheid van de Covid-transmissie en de aan-en-uit-lockdowns, werden digitale diensten van de ene op de andere dag onontbeerlijk.

Van telegeneeskunde tot patiëntenportalen, nieuwe technologieën worden ook vandaag nog ingezet om het systeem te helpen de achterstand van patiënten die zorg nodig hebben weg te werken, en om de verbeterde en meer naadloze dienstverlening te leveren die klanten nu verwachten. Dit heeft geleid tot een explosie van iot-apparaten in de hele gezondheidszorgsector. Deloitte voorspelt zelfs dat de internet of medical things (iomt)-markt in Europa zal groeien van twaalf naar 44 miljard dollar in 2025.   

Terwijl organisaties in de gezondheidszorg doorgaan met het introduceren van iot-apparaten in hun activiteiten, zijn hun digitale succesverhalen afhankelijk van één fundamentele component: een betrouwbaar netwerk. Veerkrachtige en veilige connectiviteit moet de basis vormen van de digitale routekaart van elke instelling en de convergentie van it, patiëntenzorg en operationele efficiëntie in stand houden en bevorderen. Maar hoe bereiken ze dit?

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant