Artikel 10 februari 2023

Mips neemt naam aan van moederbedrijf Clinisys

Mips gaat verder onder de naam Clinisys. Zo heet het Brits-Amerikaanse bedrijf dat sinds 2015 eigenaar van deze Belgische labsoftwarefabrikant is.

Mips levert laboratoriumoplossingen aan tal van klanten in Benelux, waaronder UGent en het LUMC in Leiden. Het Gentse bedrijf is sinds acht jaar onderdeel van Clinisys, met hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk en Arizona.

Clinisys levert laboratoriuminformatiesystemen (lis), applicaties voor orderinvoer en resultaatconsultatie, en volksgezondheidsoplossingen voor ziektebewaking en uitbraakbeheer aan klanten in ruim dertig landen. Na de overname van Horizon Labs, begin vorig jaar, biedt de onderneming ook cloudgebaseerde lab-oplossingen en expertise op thema’s als milieu en toxicologie.

Afgelopen jaar fuseerde Clinisys bovendien met zijn Amerikaanse zusterbedrijf Sunquest Information System, dat actief is met vergelijkbare producten maar dan alleen in Noord-Amerika.

Naar eigen zeggen zullen klanten van Mips weinig merken van de naamsverandering. De dienstverlening en de contactgegevens blijven hetzelfde, evenals het productaanbod. Naast UGent en LUMC zijn onder meer AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, AZ Turnhout/Herentals, AZ Alma Eeklo, UCL Namen in België, Ikazia Ziekenhuis, Parnassia Groep, Isala in Nederland en Ketterthill laboratoria in Luxemburg klant.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant