Artikel 20 april 2022

Main Capital neemt zorgplatform VideoVisit over

Main Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in VideoVisit, een Finse leverancier van softwarediensten voor virtuele gezondheidszorg en online-consultaties. De Haagse software-investeerder ziet veel groei in zorg op afstand. De markt voor telehealth & telemedicine is de afgelopen jaren al snel gegroeid als gevolg van de pandemie. Voor Main is dit de eerste platforminvestering op de Finse markt.

VideoVisit is marktleider in Finland met meer dan tweehonderd gemeenten als klant. Zijn softwareplatform is ontworpen om zowel bezoeken aan gezondheidszorg als sociale zorg te digitaliseren. Het virtuele zorgplatform maakt een breed scala aan gezondheidsdiensten mogelijk, waaronder eerstelijnszorg, thuiszorg, thuisrevalidatie en diensten voor gehandicapten.

Voor thuiszorg maakt het platform zorg op afstand mogelijk via een videoverbinding. Oudere cliënten en thuiszorg-ontvangers kunnen langs deze weg in contact komen met artsen, zorgverleners en zelfs familieleden.

VideoVisit onderzoekt momenteel meerdere groeimogelijkheden, met steun van Main. Zo wordt overwogen om bestaande klanten complementaire oplossingen aan te bieden. Ook  internationalisering door partnerschappen of overnames behoort tot de mogelijkheden.

Wessel Ploegmakers, partner bij Main, wijst op de uitgebreide ervaring die zijn bedrijf heeft binnen de zorgmarkt. Main zit in de SDB Group en Enovation in de Benelux en in Alfa eCare in Scandinavië.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant