Artikel 3 augustus 2022

Main Capital investeert in zorgautomatiseerder Avinty

Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in Avinty, een aanbieder van softwareoplossingen voor zorginstellingen en zorgprofessionals. De kapitaalsinjectie biedt Avinty slagkracht om te blijven innoveren.

Avinty, gevestigd in Oldenzaal, Veenendaal en Utrecht, is ruim vijfentwintig jaar actief in de zorgsector en ontwikkelt software die primaire en secundaire processen binnen zorginstellingen verbetert, samenwerking tussen betrokkenen faciliteert en zo de kwaliteit van zorgverlening verhoogt. In co-creatie met zorginstellingen ontwikkelt en implementeert Avinty elektronische patiëntendossiers (epd’s) en e-health-oplossingen, aangevuld met data-analyse-tools en gebruiksvriendelijke mobiele applicaties.

Avinty levert software aan ruim vierhonderd klanten in de geestelijke gezondheidszorg, revalidatiezorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg in Nederland en België. Dagelijks maken meer dan 65.000 professionals in de zorg gebruik van de software. Het bedrijf is ontstaan uit het samengaan van de zorgautomatiseerders Impulse Info Systems, Nedercare en VIR e-Care Solutions die in de jaren 2016-2017 door investeerder Gilde Equity Management waren gekocht. Deze investeerder kiest nu voor een exit en verkoopt zijn aandelen door aan Main.

Main Capital Partners is een Nederlandse software-investeerder in de Benelux, de Duitstalige en Noordse regio en de Verenigde Staten.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant