Artikel 18 maart 2022

KPN neemt uitwisseldienst Open HealthHub over

De zorgdivisie van KPN wordt de nieuwe eigenaar van digitale gegevensuitwisseldienst DVZA voor VVT-instellingen. Deze DVZA (dienstverlener zorgaanbieder) helpt verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties bij de uitwisseling van patiëntinformatie. Hij werd enkele jaren geleden ontwikkeld door de Utrechtse techstartup Open HealthHub.

KPN wil met de overname zijn positie in de zorgsector versterken. De door Open HealthHub ontwikkelde toepassing wordt onderdeel van de KPN Health Exchange. Deze biedt nu al een soortgelijke DVZA-dienstverlening, maar dan voor ziekenhuizen.

Met de diensten van Open HealthHub kunnen vragenlijsten, informatie en filmpjes veilig en gemakkelijk worden gedeeld tussen zorginstellingen en patiënten. Hierdoor vermindert de administratieve druk voor verplegend personeel en profiteren patiënten van betere informatie. Daarnaast is het platform te koppelen met bijvoorbeeld elektronische patiëntendossiers (epd’s) en persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo’s).

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant