Artikel 3 januari 2023

KPN Health lijft Itzos uit Vianen in

Overname moet positie in zorgsector versterken

KPN Health lijft it-dienstverlener en consultancybedrijf Itzos uit Vianen in, gespecialiseerd in datamanagement en integratie. Beide bedrijven werkten al veel samen. Met de expertise en oplossingen van Itzos kan de KPN Health Exchange-dienstverlening worden verbeterd. Tevens versnelt de overname de beweging naar gestandaardiseerde en schaalbare platformen. KPN maakt geen financiële gegevens bekend rond de overname bekend. Itzos telt 27 medewerkers.

‘Samen met Itzos zien we kansen om beter in te spelen op de toenemende vraag uit de markt naar digitale gegevensuitwisseling die bijdraagt aan de verdere digitalisering van de zorg,’ stelt Vinood Mangroelal, directeur van KPN Health.

KPN Health zet in op het verder ontsluiten en verbinden van data uit zorginformatiesystemen voor zorginstellingen op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Door datadelen mogelijk te maken, wordt samenwerken tussen zorginstellingen eenvoudiger en wordt zorginformatie digitaal beschikbaar en bruikbaar. De overname past in de ambitie van KPN Health om iedereen op een veilige manier te verbinden met zorg.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant