Artikel 26 juni 2023

KPMG en SAS maken ai-tool voor IC Gelre Ziekenhuis

Specialist in data-analyse SAS, adviesbureau KPMG en Gelre Ziekenhuizen hebben samen een ai-model voor de planning rond de intensive care-afdeling (ic) ontwikkeld. Het ziekenhuis met vestigingen in Apeldoorn en Zutphen verwacht daarmee een aantal optimalisatieslagen te kunnen maken.

Het ai-model is in zes weken ontwikkeld binnen een hackathon van SAS waaraan de drie partijen samen deelnamen. ‘Met behulp van allerlei data zijn waardevolle inzichten verkregen om meer grip te krijgen op de in- en doorstroom en de optimalisatie in de planning van patiënten op de ic. Zo kan de personele bezetting optimaal worden ingezet’, schrijven ze in een gezamenlijk persbericht.

Ic’s staan onder druk door schaarste van personeel en veel uitval door de hoge werkdruk. Om te zorgen dat ernstig zieke patiënten vanuit alle disciplines behandeld kunnen worden op de ic, wordt daar gewerkt met gespecialiseerd personeel. Dat team van ic-verpleegkundigen en intensivisten moet dag en nacht beschikbaar zijn om de juiste patiëntenzorg te bieden.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant