Artikel 5 februari 2021

Jeroen Bosch ZH legt ai-plannen vast in routekaart

M&I/Partners betrokken bij initiatief succesvolle implementatie ai in de zorg

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft een ai-routekaart ontwikkeld. Dat overzicht moet helpen bij het succesvol implementeren van kunstmatige intelligentie binnen de ziekenhuiszorg. Ai-toepassingen moeten onder meer helpen in de aanpak van wachtlijsten, de krapte op de arbeidsmarkt en oplopende zorgkosten. De M&I/Partners tekende het plan samen met het ziekenhuis uit.

De routekaart moet helpen bij het stellen van de juiste vragen en ondersteunt volgens de makers de dialoog over ai-implementatie tussen verschillende betrokkenen. De routekaart bestaat uit een ‘ai-readiness assessment’ op organisatieniveau en een ai-implementatiechecklist op applicatieniveau.

Patrick van Eekeren, partner bij M&I/Partners, noemt ai een technologie met veel potentie binnen het werkgebied gezondheid en zorg. ‘We zien hierbij kansen van preventie tot diagnostiek, beslisondersteuning en behandeling, maar ook tot optimalisatie van de logistiek van de zorg. Hij wijst erop dat kunstmatige intelligentie niet vanzelf effect heeft. ‘Een algoritme, in de praktijk werkend geïmplementeerd inclusief de beoogde effecten, is waar het om draait.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant