Artikel 27 december 2021

Innovatienetwerken trekken samen op tegen verkokering

Innovatienetwerken trekken samen op tegen verkokering

Innovatienetwerken in de zorg zijn hard nodig. Want innovatie stuit te vaak op hindernissen, schotten en hokjes. Voor Health Valley en de Dutch Health Hub alle reden om de samenwerking aan te halen in de vorm van een partnerschap. Door over en weer informatie, kennis en inspiratie te delen hopen de twee netwerken elkaars activiteiten te versterken en zo zorginnovatie een impuls te geven.  

Dat het tempo van innovatie in de zorg omhoog kan en misschien wel moet, staat wat Marc Kalf, National Ecosystem Director van Health Valley buiten kijf. “De druk is op dit moment zo hoog. Het systeem piept en kraakt. Veel zorgbestuurders in ons netwerk zeggen dat het zo niet langer gaat.”

Bovenregionale innovatienetwerken

Door zorg, bedrijvigheid en nieuwe technologie bij elkaar te brengen probeert Health Valley al bijna vijftien jaar innovatie op een hoger plan te brengen, in eerste instantie in de regio rond Nijmegen, maar in toenemende mate bovenregionaal. Begonnen als project om innovaties uit het Radboudumc naar de markt brengen, is Health Valley inmiddels -zoals Kalf zegt- een ‘melting pot’ van 230 bedrijven, kennisinstellingen, zorginstellingen en overheden. “Die crossovers maken…

Lees het hele artikel op dutchhealthhub.nl

Ook interessant