Artikel 11 oktober 2021

Infor sleept grote erp-order Amsterdam UMC in de wacht

Amsterdam UMC heeft na een aanbesteding gekozen voor Infor Cloudsuite Healthcare als nieuwe enterprise resource planning (erp)-omgeving. Het is de eerste Nederlandse order voor het Amerikaanse softwareconcern sinds de marktintroductie afgelopen maart.

Amsterdam UMC, dat bestaat uit het Academisch Medisch Centrum en het VU Medisch Centrum, behoort tot de grootste ziekenhuizen van Europa. In de ziekenhuizen verlenen ruim 16.000 medewerkers zorg aan 350.000 patiënten per jaar. Beide ziekenhuizen werken met eigen ict-omgevingen en applicatielandschappen. Dat moet een gemeenschappelijke omgeving worden waarbij de overgang naar één nieuw erp-platform een belangrijke stap is. De twee academische ziekenhuizen werken al met één, bijna volledig geïntegreerd elektronisch patiëntensysteem (Epic).

Nu nog werkt het AMC met het erp-systeem CareCtrl, gebaseerd op SAP, van PinkRoccade en VUMC met Oracle EBS. Beide systemen ondersteunen alle inkoop, logistieke en financieel-administratieve processen per locatie. Het AMC gebruikt het SAP-systeem ook nog voor een aantal processen op het gebied van huisvesting, gebouwbeheer en techniek/medische technologie. Bij VUMC wordt voor deze laatste processen Ultimo gebruikt. Van dit facilitair managementinformatiesysteem van Ultimo Software Solutions gaat het AMC tevens gebruikmaken.

Infor introduceerde afgelopen maart zijn Cloudsuite Healthcare op de Benelux-markt. Volgens het bedrijf is de software speciaal ontwikkeld voor organisaties binnen de gezondheidszorg en laat het backoffice-processen van zorginstellingen beter integreren met hun klinische activiteiten. Deze cloud-oplossing, draaiend in de Amazon-cloud, vervangt dus CareCtrl en Oracle EBS. Het implementatietraject neemt een kleine twee jaar in beslag, is de verwachting.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant