Artikel 11 januari 2023

In VS shoppende Wolters Kluwer koopt NurseTim

Wolters Kluwer heeft in de Verenigde Staten NurseTim overgenomen. De Nederlandse softwareleverancier en informatiedienstverlener ziet in de aanbieder van it-oplossingen voor verpleegkundig onderwijs een aanvulling op zijn softwareproduct Lippincott dat ondersteuning biedt aan verpleegkundigen.

NurseTim uit Minneapolis biedt oplossingen die verpleegkundigen in opleiding voorbereiden op de praktijk van de patiëntenzorg. Naast (digitale) toetsen en cursusinformatiesystemen faciliteert het bedrijf (online-)workshops en webinars. NurseTim, opgericht in 2008, heeft bijna vijftig mensen in dienst.

Wolters Kluwer verwacht dat de investering binnen drie tot vijf jaar terug te verdienen. Het bedrijf pleegde eind vorig jaar ook een overname: Della AI, een Brits-Franse leverancier van artificiële intelligentie (ai)-technologie, gebaseerd op natuurlijke taalverwerking (nlp = natural language processing).

Wolters Kluwer spekte in 2021 de oorlogskas voor nieuwe overnames. De leverancier van vakinformatie en software-oplossingen kondigde in maart van dat jaar de succesvolle plaatsing van een Eurobond-lening van vijfhonderd miljoen euro aan die na zeven jaar wordt afgelost.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant