Artikel 31 december 2020

Honeywell neemt Sparta Systems over

Fabrikant versterkt positie in farmaceutische en medische softwaremarkt

Honeywell koopt voor 1,3 miljard dollar Sparta Systems, leverancier van software voor kwaliteitsmanagement. Daarmee versterkt Honeywell zijn positie als leverancier aan de farmaceutische industrie en fabrikanten van medische apparatuur. De overname sluit aan bij de trend om zich te onderscheiden met software gericht op verticale bedrijfskolommen.

Sparta Systems richt zich, net als Honeywell, op de verdere automatisering van bedrijfsprocessen en de standaardisatie van de kwaliteit bij de productie. Het bedrijf uit New Jersey profileert zich als een ai-gedreven saas-leverancier voor ‘life sciences’.

Om nieuwe medische therapieën op de markt te brengen mag niets aan het lot worden overgelaten. Alles moet heel precies gebeuren. Borging van de kwaliteit en verificatie van processen staan hoog in het vaandel. Sparta claimt 42 van de vijftig grootste farmaceutische bedrijven en 33 van de vijftig grootste fabrikanten van medische apparatuur als klant te hebben. Onder meer Philips gebruikt de software.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant