Artikel 30 november 2020

Herkansing grote hardware-aanbesteding umc’s

De grote gemeenschappelijke hardware-aanbesteding van de acht academische ziekenhuizen is gestaakt. Naar verwachting wordt de tender in het eerste kwartaal van 2021 in aangepaste vorm opnieuw in de markt gezet.

De universitair medische centra (umc’s) willen in zee met één leverancier voor de duur van vier tot zes jaar. Het gaat om hardware voor de kantoorautomatisering en de medische werkplekken.  

De afzonderlijke raamovereenkomsten die de ziekenhuizen nu hebben, naderen het einde van hun looptijd. De umc’s zoeken elkaar op ict-inkoopgebied vaker op, net zoals ze op allerlei andere terreinen veel samenwerken. Nu willen ze ook de aanschaf van hardware bundelen om tot efficiencyvoordelen te komen. Van de uiteindelijke winnende leverancier worden tevens ondersteunende diensten verwacht als meedenken over de roadmap, advies en ondersteuning bij de configuratie van de hardware, reparaties en eventueel het ‘managed service-stuk.

Voor hardwareleveranciers en -makelaars is het een belangrijke, forse aanbesteding waar nog maar één winnaar uit voortkomt. Oorspronkelijk ging de tender afgelopen februari van start. Eind vorige maand zette penvoerder Radboudumc er echter een streep onder. Het ziekenhuis zegt in een reactie niet inhoudelijk op de redenen tot stopzetting in te kunnen gaan. Wel laat een woordvoerder weten dat de tender nog eens extra onder de loep is genomen. Daaruit kwam naar voren kwam dat sommige zaken in het bestek toch anders geformuleerd moeten worden om tot de beste prijs-kwaliteitverhouding te komen. De aangepaste aanbesteding zal naar verwachting in het eerste kwartaal, met dus een jaar vertraging, opnieuw worden uitgeschreven.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant