Artikel 28 april 2023

Groeigeld voor Syntilio, Catalosite en Epicbrief

Twee Amsterdamse startups, Syntilio en Catalosite, hebben in een investeringsronde geld opgehaald om hun producten naar een volgende fase te brengen. Ook het Finse Epicbrief lukte het om de aandacht te trekken van een Nederlandse investeerder.

Het Amsterdamse Syntilio, actief op het gebied van gezondheidstechnologie, rondde een investeringsronde af met zorginvesteerder NextGen Ventures 2 en een groep informele investeerders. Met het kapitaal (hoogte ervan onbekend) wil het in juni 2022 opgerichte Amsterdamse bedrijf zijn softwareplatform versneld verder ontwikkelen. Of, zoals aldus Raoul Zaal van Syntilio het stelt: Met deze ronde kunnen we extra gas geven.’ De investering ondersteunt ook de uitbreiding van het Syntilio-team.  

Syntilio’s oplossing is gericht op het stroomlijnen van zorg op afstand en zorgcoördinatie. Het maakt gebruik van geavanceerde technologie om patiëntgegevens te verzamelen en door kunstmatige intelligentie ondersteunde actuele inzichten te bieden. Daardoor kunnen zorgverleners (triagisten) beter geïnformeerde beslissingen nemen en de juiste vorm van opvolging organiseren.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant