Artikel 19 april 2023

Gilde haalt miljoenen op voor zorginnovatie

Gilde Healthcare lanceert een nieuw investeringsfonds dat een omvang krijgt van zeshonderd miljoen euro. Het fonds richt zich op snelgroeiende bedrijven die oplossingen ontwikkelen voor betaalbare zorg. Gilde Healthcare investeert in ondernemingen in Europa en Noord-Amerika die actief zijn in digitale gezondheidszorg, medische technologie en nieuwe geneesmiddelen.

Gilde Healthcare Venture&Growth VI wordt van kapitaal voorzien door een bont gezelschap van investeerders, waaronder corporates, banken, pensioenfondsen, verzekeraars, fund-of-funds, staatsfondsen, stichtingen, ondernemers en het Gilde-team. Behalve groeigeld biedt Gilde ook kennis. Pieter van der Meer, managing partner bij Gilde Healthcare: ‘Met een team van sectorexperts helpen wij ondernemingen om medische innovaties verder op te schalen en wereldwijd toegankelijk te maken.’

Het nieuwe fonds zal in een range van tien tot zestig miljoen investeren per nieuw portefeuillebedrijf. Samen met het vorige Venture&Growth fonds dat in 2020 van start ging en Gilde Healthcare Private Equity IV uit 2022, heeft Gilde Healthcare in drie jaar tijd anderhalf miljard euro aan kapitaal aangetrokken.

De zorguitgaven in het Westen blijven stijgen. In de Verenigde Staten gaat het al om meer dan twintig procent van het bruto nationaal product. Gilde Healthcare’s missie om te investeren in betere zorg tegen lagere kosten wordt ondersteund door de nieuw opgerichte Impact Council, die wordt voorgezeten door de voormalig uitvoerend directeur van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant