Artikel 10 februari 2021

GGD-Ghor: Coronatest.nl veilig te gebruiken

Zorg & ICT, thema Data

Hoewel nog niet aan alle normeringseisen van DigiD is voldaan, is de website Coronatest.nl veilig te gebruiken. Dat stelt GGD-Ghor in een reactie op berichtgeving van de NOS waarin de beveiliging van de overheidswebsite voor testafspraken en uitslagen werd betwist.

De NOS meldde gisteren dat de beveiliging van Coronatest.nl, de overheidswebsite voor coronatestafspraken en -uitslagen tekort schiet. Daardoor zouden de gegevens van miljoenen mensen,  die zich bij de GGD laten testen op het coronavirus, onvoldoende beveiligd zijn.

Het inloggen op de website loopt via de overheidsauthenticatool DigiD. Aan het gebruik van deze inlogmodule DigiD stelt het Rijk hoge eisen. Volgens de NOS kon de website, die de GGD vorig jaar augustus lanceerde, aan acht eisen niet voldoen. Tot nu toe zou de GGD slechts twee problemen hebben weten op te lossen.

GGD-Ghor erkent dat de gewraakte website nog niet aan alle normeringseisen van DigiD voldoet. ‘Er is voor een tweetal normen ongeveer drie weken vertraging opgelopen. Voor de overige vier normen lopen we op schema en verwachten we een tijdige oplevering. We hebben hier de toetsende instantie van op de hoogte gebracht. Deze achterstand heeft geen consequenties voor de toegankelijkheid van de website coronatest.nl’, schrijft de koepelorganisatie in een reactie.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant