Artikel 24 februari 2021

Founda Health haalt 12,3 miljoen euro op

Founda Health, een platform dat ict-systemen en -apps in de zorg met elkaar verbindt, ontvangt een investering van 12,3 miljoen euro van enkele zorg- en fintech-ondernemers. De Amsterdamse startup gebruikt het kapitaal voor internationale groei, productontwikkeling en de koppelingen met elektronische patiëntendossiers (epd’s).

Het Founda-platform verbindt, ontsluit, vertaalt en verstuurt zorgdata. Het bedrijf bouwt een schaalbare infrastructuur en herbruikbare connecties met de bronsystemen van het ziekenhuis, huisarts, laboratorium en meer. Klanten kunnen via het platform internationale zorgapplicaties in gebruik nemen en die verbinden met het epd-systeem.

Het bedrijf scoort nu 12,3 miljoen euro aan investering. Dit gebruikt het onder meer voor productontwikkeling, vertelt oprichter Jan Joost Kalff. ‘Het afgelopen jaar zagen wij een groei in de vraag van internationale epd-systemen en zorgapps naar het platformmodel. Wij gebruiken de investering om integraties met de systemen te bouwen.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant