Artikel 25 mei 2022

Enovation koopt zorgportaalspecialist Funatic

Zorgautomatiseerder Enovation tekent voor zijn zevende overname: de Utrechtse patiëntportaal- en mobiele app-leverancier Funatic. Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel wordt sinds 2018 in zijn buy & build-strategie ondersteund door Main Capital Partners.

Funatic levert gebruiksvriendelijke patiëntportalen en mobile apps in de huisstijl van een zorginstelling. Beschikbare informatie uit een elektronisch patiëntendossier (epd) wordt verrijkt met informatie uit de ziekenhuiswebsite en diverse andere eHealth-toepassingen. Door de toevoeging van Funatic  aan de Enovation Group kunnen zorginstellingen voor een breder spectrum aan diensten door één partij worden bediend.

Op dit moment bedient Funatic met name ziekenhuizen in Nederland. Enovation gaat de diensten van Funatic aan een veel bredere doelgroep aanbieden, ook via het internationale netwerk van Enovation ligt het voor de hand dat de focus ook ligt op het aanbieden van de Funatic diensten in het buitenland. Beide partijen werken al met elkaar samen door de koppeling van producten als Enovation myhealthConnect en Enovation XDS met het patiëntportaal van Funatic.  

Enovation is van oorsprong een communicatiespecialist voor de zorg en de (semi)-publieke sector maar ontpopt zich als bredere zorgautomatiseerder door de diverse overnames in de afgelopen jaren. Inmiddels telt het bedrijf zo’n 290 medewerkers in dertien kantoren en is het actief in negentien landen.  

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant