Artikel 8 juli 2021

EasyPark voorspelt parkeergedrag met data

App-aanbieder EasyPark stelt een nieuwe dienstverlening voor: parking-data-as-a-service. Het geeft parkeeraanbieders, steden en vastgoedeigenaren een gedetailleerd inzicht in beschikbare parkeerplekken en helpt zowel het aanbod als de vraag naar parkeerplaatsen te voorspellen.

De tool van EasyPark laat parkeerbeheer en -planning door data aansturen en is bedoeld voor steden, aanbieders van parkeerruimte en vastgoedeigenaren. Met de technologie krijgen aanbieders van parkeerruimte inzicht in hun capaciteit en is de vraag naar parkeerruimte te voorspellen tot aan specifieke tijdstippen voor individuele straten toe. 

De software moet voor een verbeterde verkeersstroom zorgen en helpt met het maken van beslissingen rond de prijsstelling van parkeren, handhaving, planning van nieuwe parkeerlocaties en parkeerbeperkingen, maar ook bij het plannen van alternatieve vervoersopties, zoals het openbaar vervoer.  

De tool koppelt ook terug naar de EasyPark-app. Daarmee krijgen automobilisten suggesties voor de beschikbaarheid van parkeerruimte waarmee ze tijd besparen bij het zoeken naar een parkeerplek. Dat moet dan weer leiden tot een leefbaardere stad: als er minder auto’s onnodig rondrijden dan leidt dat tot minder uitstoot en opstoppingen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant