Artikel 9 maart 2021

De toekomst van jouw organisatie is genderdivers

Zo trek je meer vrouwen aan

Sinds 1912 viert ons land Internationale Vrouwendag, de dag die ontstond omdat vrouwen wereldwijd opkwamen voor hun rechten op het gebied van (vrouwen)kiesrecht, arbeid en strijdbaarheid. Maar of dat geleid heeft tot meer vrouwen in het bedrijfsleven?

Sindsdien zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van genderdiversiteit op de werkvloer en eind 2019 was het de Tweede Kamer die instemde met het Vrouwenquotum. Toch is nog steeds vijf procent van alle regeringsleiders een man, is nog geen derde van de Tweede Kamerleden een vrouw, en is de verhouding man-vrouw in een gemiddeld tech-bedrijf nog steeds zeventig staat tot dertig.

Dus ondanks alle initiatieven, is het merendeel nog steeds man. Hoe hoger in het bedrijf, hoe hoger het percentage man. Veel bedrijven willen dan ook oprecht meer genderevenwicht in hun organisatie, want het is bewezen dat dit zorgt voor hogere verkoopcijfers en meer winst, zo blijkt uit een onderzoek van de Massachusetts Institute of Technology. Maar hóe zorg je er dan voor dat jouw bedrijf ook daadwerkelijk meer vrouwen aantrekt en aan zich kan binden?

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant