Artikel 18 januari 2021

De juiste mindset bij omscholing

Computable 100

De coronacrisis heeft er bij veel bedrijven flink ingehakt, waardoor veel werknemers hun baan hebben verloren of nog gaan verliezen. Meer dan ooit is dit hét moment om na te denken over de toekomst. Hoe ben ik niet alleen nu, maar ook over vijf jaar nog relevant en heb ik een plek op de arbeidsmarkt? Dat is een kritische vraag die iedereen zichzelf zou moeten stellen. Waarop ‘omscholing’ of ‘bijscholing’ misschien wel een zinnig antwoord is.

Een ding is zeker: als je jezelf niet continu ontwikkelt, dan word je vroeg of laat zonder pardon aan de kant geschoven. Stel je eens voor dat je niks doet en je baan verliest. Dat kun je je vergelijken met een rouwproces. Eerst volgt ontkenning (‘dit overkomt mij niet’), woede (‘waarom overkomt mij dit nou?’), onderhandeling (‘ik ga dit aanvechten’), depressie (‘wat moet er van mij terechtkomen?’) en tenslotte pas acceptatie (‘ik ga een nieuwe uitdaging vinden’). Een rollercoaster van emoties die je niemand gunt, zeker jezelf niet.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant