Artikel 11 maart 2022

Centralpoint wint megacontract hardware umc’s

De gemeenschappelijke hardwaregunning van zeven universitaire medische centra (umc's) is naar Centralpoint gegaan. De wederverkoper uit Nijmegen mag de komende vier jaar en eventueel nog twee verlengingsjaren voor naar schatting 110 miljoen aan it-apparatuur en gerelateerde werkplekdiensten leveren. De aanbesteding was in 2020 stopgezet maar kwam in 2021 opnieuw op de markt.

De academische ziekenhuizen trekken gezamenlijk op bij het aanbesteden van allerlei voorzieningen. In 2020 sloten de umc’s ook al een fors contract met Protinus IT uit Houten voor het leveren van standaardsoftware en in 2021 met Staples voor kantoorartikelen. En nu is ook de hardwaretender vergeven aan Centralpoint. Het gaat om apparatuur voor de kantoorautomatisering en de medische werkplekken en diensten als installaties, reparaties en innames.

Oorspronkelijk ging deze aanbesteding in februari 2020 van start. Maar eind september van dat jaar zette penvoerder Radboudumc er een streep onder. Sommige zaken moesten in het bestek anders geformuleerd worden om tot de beste prijs-kwaliteitverhouding te komen. De aangepaste aanbesteding kwam april 2021 weer op de markt en werd begin dit jaar definitief gegund aan Centralpoint.

De deelnemende umc’s zijn het Amsterdam UMC, Erasmus MC (Rotterdam), Leids Universitair Medisch Centrum, Maastricht UMC, Radboudumc (Nijmegen), Universitair Medisch Centrum Groningen en Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant