Artikel 24 juni 2022

CareXS biedt medicatiezorg buiten het ziekenhuis

Event | Zorg & ICT 2022

Hoewel het naast de Dutch Health Hub Innovation Award greep, had CareXS over belangstelling tijdens Zorg & ICT (14-16 juni) niet te klagen. Diverse potentiële opdrachtgevers en partners dienden zich aan. Ziekenhuizen kunnen verantwoord afschalen dankzij de innovatieve medische technologie voor veilige medicatietoediening in de thuisomgeving van CareXS.

De ontwikkelingen in de zorgsector wijzen op een verschuiving van behandelingen naar de omgeving buiten het ziekenhuis, in veel gevallen de thuisomgeving. Maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld een infuuspolykliniek. Het behandeltraject met de medicatietoediening blijft echter onder verantwoordelijkheid van de aan een zorginstelling verbonden specialisten.

CareXS is een jong Amsterdams bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in transmurale medicatiebewaking. Dat doen ze met behulp van medische apparaten waarvan de werking op afstand is te monitoren. Voor de uitgifte van medicijnen ontwikkelde de scale-up een compacte medicijnenuitgifte-automaat. Deze zogeheten Thelma moet de zelfredzaamheid van de patiënt thuis ondersteunen en biedt ook medewerkers van bijvoorbeeld de thuiszorg de helpende hand.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant