Artikel 2 juni 2022

Bart Geerts voorspelt postoperatieve infecties met AI

Bart Geerts voorspelt postoperatieve infecties met AI

Voorspellen welk risico een patiënt loopt op postoperatieve infecties. Dankzij kunstmatige intelligentie kan de Amsterdamse health-tech startup Healthplus.ai nu per patiënt vrijwel direct na de ingreep daarvan een nauwkeurige indicatie geven. Dat gebeurt met behulp van de ervaringen van de eindgebruiker.

Daarover vertelt Bart Geerts, arts en directeur van Healthplus.ai, in een sessie op de tweede Health CatchUP van BeBright en Dutch Health Hub op 16 juni in de Utrechtse Jaarbeurs. Het thema is bij innovatie staat de eindgebruiker centraal.

Per jaar krijgen in ons land zo’n 1,4 miljoen patiënten per jaar een chirurgische ingreep. Wereldwijd zijn dat 300 miljoen patiënten. Een op de vier tot vijf van hen loopt na de operatie een ontsteking of infectie op als complicatie. In Nederland zijn dat er zo’n 350.000, wereldwijd gaat het om jaarlijks 75 miljoen mensen, van wie er ongeveer 25 miljoen chronische klachten en beperkingen aan overhouden.

“Infecties vertragen het genezingsproces, zorgen voor langer verblijf in het ziekenhuis en voor meer en meer invasieve behandelingen”, legt Geerts uit. “Postoperatieve infecties hebben een grote impact op het leven van de individuele patiënt. Met name oudere patiënten keren moeilijk terug in…

Lees het hele artikel op dutchhealthub.nl

Ook interessant