Artikel 23 november 2022

Atos vernieuwt applicatielandschap CIZ

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), een zelfstandig bestuursorgaan van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft Atos geselecteerd voor het beheer en de vernieuwing van zijn primaire applicatielandschap. Samen met de partners Pegasystems, NLX, Mulesoft en Akiet, zal het it-concern als hoofdaannemer een informatieplatform bouwen, gebaseerd op de low-code, dynamisch casemanagement-software van Pega. Het contract heeft een maximale looptijd van elf jaar en een geraamde waarde van 48 miljoen euro.

CIZ beoordeelt of burgers in aanmerking komen voor zorg op basis van de Wet langdurige zorg. Atos is sinds 2012 it-dienstverlener van het Portero-platform bij het CIZ. Met de hernieuwde keuze voor Atos na een aanbesteding gaat de instelling een contract aan tot 2027, met een mogelijkheid tot verlenging tot 2033.

Het contract voor het Portero-omgeving loopt af in februari 2024. Portero bestaat overwegend uit maatwerksoftware die voor een groot deel (met name de gebruikersinterfaces en -dialogen) is gerealiseerd met het opensource application framework Grails en de bijbehorende Groove-programmeertaal. Verder wordt gebruikgemaakt van Process Suite van OpenText (voorheen Cordys) voor de automatisering van werkstromen.

De te bouwen nieuwe oplossing dient gebaseerd te zijn op een standaard dynamisch casemanagement-applicatie met low-code-functionaliteit om specifieke CIZ-processen te ondersteunen. Deze processen zijn gebaseerd op een complexe casusbehandeling, vanuit een (dynamisch) informatie-gestuurd proces, waarbij privacygevoelige informatie leidend is voor de besluitvorming. CIZ heeft hierbij gekozen voor de software van Pega die door Atos en partners moet worden geïmplementeerd, geleverd en beheerd vanuit de Azure Cloud.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant