Artikel 17 augustus 2023

Accenture opent ai-lab in Brussel

Accenture zet in Brussel een lab op poten dat zich gaat richten op artificiële intelligentie (ai). Het lab zal focussen op diensten voor de Europese publieke sector en voor de gezondheidszorg. Het is onderdeel van de miljardeninvestering in ai die Accenture heeft aangekondigd.

Het lab in Brussel is een speciale ruimte in een bestaand kantoor van Accenture in de Belgische hoofdstad. Wanneer het in september volledig van start gaat, zal er een kernteam van vijfentwintig  mensen ter plaatse zijn, met nog eens ongeveer negentig mensen elders in Europa die hun expertise zullen aanbieden in technologieën zoals ai, computer vision, natural language processing, responsible ai en statistics modelling. Dat schrijf Computer Weekly.

Het lab maakt deel uit van Accenture’s recente aankondiging in juni dat het drie miljard dollar gaat besteden aan zijn data- en ai-praktijk, waaronder het toevoegen van veertigduizend ai-experts aan het personeelsbestand, het doorvoeren van overnames en het trainen van het bestaande personeel.

Hiervoor wordt dus ook het kantoor in Brussel ingeschakeld. In tegenstelling tot heel wat andere grote (Amerikaanse) it-bedrijven beschikt Accenture in België over een uitgebouwde lokale aanwezigheid met ook flink wat medewerkers.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant