Categories for Artikel

Artificiële intelligentie helpt bij diagnose kanker

februari 2, 2023 12:08 pm Published by

De Antwerpse ziekenhuizen ZNA en GZA schakelen artificiële intelligentie (ai) in bij hun kankerdiagnoses. Op die manier kunnen ze binnen hun lab voor weefselonderzoek een snellere en accuratere beoordeling maken van miljoenen tumorcellen. Een primeur in de Benelux, of hoe ai doorbreekt in ziekenhuizen.

Beslissingsondersteuning wordt onderdeel van zorg UMCG

februari 2, 2023 11:48 am Published by

Het UMCG in Groningen wil dat beslissingsondersteuning meer onderdeel wordt van de zorg. Daarbij richt het ziekenhuis zich niet alleen op de implementatie van beslissingsondersteuningssystemen en Artificial Intelligence (AI), maar op verbetering van het hele zorgsysteem door middel van een Learning Health System (LHS).  Dat moet onderzoek en zorg naadloos met elkaar gaan verbinden.

Het bericht Beslissingsondersteuning wordt onderdeel van zorg UMCG verscheen eerst op Dutch Health Hub.

Pro-Russische hackers bestoken Nederlandse zorg

januari 31, 2023 4:27 pm Published by

Meerdere Nederlandse ziekenhuizen zuchten momenteel onder zware ddos-aanvallen afkomstig van de pro-Russische hackersgroep Killnet. Z-Cert, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg, onderzoekt momenteel welke ziekenhuizen worden aangevallen en hoeveel hinder ze hiervan ondervinden. Killnet richt zijn digitale pijlen in ieder geval op 31 Nederlandse ziekenhuizen.

Computable vervolgt onderzoek securitybudgetten

januari 26, 2023 11:06 am Published by

Computable Nederland en België doen opnieuw onderzoek naar de stand van zaken van securitybudgetten in de Benelux. Vorig jaar vond dit onderzoek voor de eerste keer plaats, in 2023 krijgt het een vervolg. De resultaten van het onderzoek worden in Nederland gepresenteerd in de magazinespecial over cybersecurity, in België worden de resultaten gepresenteerd tijdens de tweede dag van vakbeurs Cybersec Europe, die 19 en 20 april plaatsvindt in de Brusselse Expo.

Potjes-financiering nekt zorgtechnologie in verpleegzorg

januari 26, 2023 11:02 am Published by

Zorgtechnologie wordt bekostigd uit “vele verschillende potjes” en dat bemoeilijkt bredere toepassing binnen de verpleegzorg. Dat constateert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Toch ziet de NZa gefragmenteerde financiering niet als grootste hinderpaal. Ook gebrek aan visie, leiderschap en kennis spelen de sector parten.

Het bericht Potjes-financiering nekt zorgtechnologie in verpleegzorg verscheen eerst op Dutch Health Hub.

Zorgadviseur Gzicht koopt ict-specialist Effecta

januari 23, 2023 1:00 pm Published by

Adviesbureau Gzicht uit Ede heeft een meerderheidsbelang in Effecta genomen. Dit ict-bedrijf uit Woerden levert communicatiesystemen bij grote organisaties. Gzicht richt zich op financiële en bedrijfskundige vraagstukken in de zorg, het onderwijs en de overheid.

Computable past hoofdjury Awards 2023 aan

januari 20, 2023 10:05 am Published by

Ict-vaktitel Computable heeft op twee posities de hoofdjury van de Computable Awards aangepast. Naast Stijn Grove, Ruud Mulder en Fred Streefland zullen in 2023 ook Anouk Vos en Jasper Wognum meebeslissen over wie voor de nominaties in aanmerking komen en wie er uiteindelijk op 30 oktober met de felbegeerde beeldjes naar huis/kantoor gaan. Vos en Wognum vervangen Artie Debidien en Bart van der Mark, die beiden vanwege een nieuwe baan hun plekje in de hoofdjury hebben opgegeven.

Klinisch informatici steken handen uit de mouwen

januari 19, 2023 9:25 am Published by

Van telebegeleiding voor patiënten met diabetes en COPD tot een platform in een kinderziekenhuis dat patiënten en hun ouders beter informeert. Van een stappenplan om AI beter te implementeren tot ondersteuning van de verpleegkundige van de toekomst. Inmiddels zijn er meer dan honderd projecten opgezet vanuit de tweejarige post-master ontwerpersopleiding Klinische Informatica van de TU/e bij verschillende zorginstellingen. En die zorgen ervoor dat er iets verandert.

Het bericht Klinisch informatici steken handen uit de mouwen verscheen eerst op Dutch Health Hub.