Activiteiten tijdens Zorg & ICT

Zorg & ICT seminarprogramma

Sprekers van zorginstellingen en leveranciers brengen u in korte tijd op de hoogte via het programma dat u kosteloos kunt bijwonenBekijk het programma

Congres Zorgtransformatie

Op dinsdagochtend 12 maart 2019  vindt het Congres Zorgtransformatie plaats voor alle grensverleggers in de zorg, zowel bestuurders, managers als zorgprofessionals. Accreditatiepunten voor BIG-geregistreerde zorgprofessionals zijn aangevraagd. Het congres is een initiatief van Jaarbeurs, BeBright en Zorg & ICT. 

Bekijk het programma

Congres Marketing in de zorg van morgen

Van briljante mislukking naar innovatieve zorg
Op 12 maart 2019 organiseert de Profgroep Healthcare van de MOA voor de derde keer een congres voor marktonderzoekers, beleidsmakers en marketeers die streven naar meer klantgerichte zorg. Dit jaar is het thema innovatie: hoe zorg je voor meer doelmatige innovaties in de complexe en onzekere wereld van de zorg?
Het congres vindt plaats op Zorgtotaal 2019.

Meer informatie

Computable Future Lab

Dit jaar introduceren wij de zorginnovatiezone: Computable Future Lab. Zorginstellingen en jonge, opkomende bedrijven demonstreren zij-aan-zij hoe er vanuit verschillende invalshoeken en disciplines hard gewerkt wordt aan oplossingen die ons aller zorg beter, sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker maken.nbsp;

Bekijk de deelnemers

Studentenprogramma

Speciaal voor hbo- en wo-studenten is het programma 'Jouw carrière in de Zorg & ICT' ontwikkeld om meer te weten te komen over werken in de Zorg & ICT. Het programma bestaat uit een aantal presentaties door leveranciers en een netwerkmoment.
Mbo-studenten kunnen Zorg & ICT en Zorgtotaal 2019 samen met hun docent bezoeken.

Bekijk het programma

studenten-400-x-200.jpg

Interoperabiliteit demonstratie

Elke dag is er om 10.30, 12.30 en 14.30 uur een interoperabiliteitsdemonstratie te volgen op de stand van IHE Nederland.
Vijf leveranciers (Alphatron Medical Systems, Enovation, Ivido, Nexus Nederland en Orfeus) demonstreren een showcase over landelijke beeld- en dossierbeschikbaarheid voor arts en patiënt. Onder de motorkap maken deze leveranciers gebruik van internationale standaarden (IHE) om de systemen veel eenvoudiger te koppelen.

De demonstratie toont hoe medische beelden, medische verslagen en een zwangerschapsdossier eenvoudig te delen zijn voor zowel de patiënt/cliënt (vanuit een PGO) als voor zorgverleners. De demonstratie laat zien wat mogelijk is als IT-systemen d.m.v. gebruik van standaarden beter gekoppeld worden. Daar werken we met veel partijen aan in Nederland.

 
Standnummer 10.A006
Duur: 20 - 30 minuten
 
Partners:
IHE Nederland en MedicalPHIT

PGO experience

Beurstours door experts van M&I/Partners. Wat data is voor analisten lijkt de PGO te zijn voor beleidsmakers. In veel plannen wordt een PGO gepresenteerd als oplossing voor vele problemen! M&I/Partners wil u graag met beide benen op de grond houden. De PGO experience start met een presentatie over: * De laatste stand van zaken op het gebied van PGO's in Nederland: daarbij wordt ingegaan op o.a. de aanbieders, techniek, functionaliteit en standaarden * Wie is nu 'de' gebruiker van het PGO? En welke rol heeft de zorgverlener? * De business: wat zijn mogelijk business modellen, hoe wordt geld verdiend en wie betaalt? Welke stimuleringsprogramma's zijn er en welke wetgeving komt eraan? Na de introductie wordt u meegenomen tijdens een rondleiding over de beursvloer langs een aantal relevante partijen: EPD/ECD leveranciers, PGO leveranciers, data ontsluiters (XDS en dergelijke). De rondleiding eindigt in de PGO experience ruimte waar u nog meer PGO's kunt vinden en waar gelegenheid is om zelf PGO's met elkaar te vergelijken en in gesprek te gaan met leveranciers. Aan het eind heeft u een deep dive gehad in de wereld van de PGO en bent u in staat om in uw organisatie een start te maken met uw visie op de een PGO. Of deze verder in te vullen.

Kijk hier voor een totaal overzicht van alle beurstours en schrijf u in.

Veiligheid & Privacy plein

Op het Veiligheid & Privacy plein op Zorg & ICT vindt u de verschillende organisaties, gespecialiseerd in dit thema, overzichtelijk bij elkaar. Hier vindt u onder andere:
Audittrail
• Bureau Veritas;
Inholland;
Health Informatics AMC;
Resatec;
Dekra Certification BV;

Ook dit jaar bieden we u tijdens Zorg & ICT van 12 - 14 maart in de Jaarbeurs in Utrecht veel informatie rondom het thema Veiligheid & Privacy. ICT zorgt voor mensen, zorg ook goed voor uzelf en laat u inspireren en informeren tijdens Zorg & ICT, de vakbeurs voor innovatie in de zorg.  

Lees meer over het thema Veiligheid & Privacy
Hoofdmediapartner
Mediapartners