Activiteiten tijdens Zorg & ICT

Zorg & ICT seminarprogramma

Sprekers van zorginstellingen en leveranciers brachten bezoekers in korte tijd op de hoogte via het programma dat kosteloos bij te wonen was. Bekijk de presentaties

Congres Zorgtransformatie

Op dinsdagochtend 12 maart 2019  vond het Congres Zorgtransformatie plaats voor alle grensverleggers in de zorg, zowel bestuurders, managers als zorgprofessionals. Accreditatiepunten voor BIG-geregistreerde zorgprofessionals zijn aangevraagd. Het congres is een initiatief van Jaarbeurs, BeBright en Zorg & ICT. 

Bekijk het programma

Health Tech Highlights

healthcare-tech-400-x-200.jpg

Skipr en de Dutch Delegation brachten belangrijke lessen over technologie voor de zorg naar Nederland. Zo werden tijdens een speciaal congres dat op 13 maart j.l. in Jaarbeurs Utrecht werd georganiseerd de nieuwe inzichten gedeeld die zij in februari jl. hadden opgedaan tijdens de HIMSS19 in Orlando, Florida.

Lees verder

Computable Future Lab

computable-future-lab-400-x-200.jpg

Dit jaar introduceerden wij de zorginnovatiezone: Computable Future Lab. Zorginstellingen en jonge, opkomende bedrijven demonstreerden zij-aan-zij hoe er vanuit verschillende invalshoeken en disciplines hard gewerkt wordt aan oplossingen die ons aller zorg beter, sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker maken.

Bekijk de deelnemers

Studentenprogramma

Speciaal voor hbo- en wo-studenten was er het programma 'Jouw carrière in de Zorg & ICT'  om meer te weten te komen over werken in de Zorg & ICT. Het programma bestond uit een aantal presentaties door leveranciers en een netwerkmoment.
Mbo-studenten konden Zorg & ICT en Zorgtotaal 2019 samen met hun docent bezoeken.

Bekijk het programma


Interoperabiliteit demonstratie

Met medewerking van de volgende leveranciers: Alphatron Medical Systems, Enovation, Ivido, NEXUS Nederland en Orfeus.
De vijf leveranciers demonstreerden een showcase over landelijke beeld- en dossierbeschikbaarheid voor zorgverlener en patiënt. Onder de motorkap maken deze leveranciers gebruik van IHE-profielen en internationale standaarden zoals HL7 en DICOM om de systemen veel eenvoudiger te koppelen. De demonstratie toonde hoe medische beelden, medische verslagen en een zwangerschapsdossier eenvoudig te delen zijn voor zowel de patiënt/cliënt (vanuit een PGO) als voor zorgverleners.Tijdens de demonstratie was te zien wat er al mogelijk is als IT-systemen door middel van gebruik van standaarden beter gekoppeld worden. Een gegeven, waar met veel partijen in Nederland aan gewerkt wordt.

PGO experience

Beurstours door experts van M&I/Partners. Wat data is voor analisten lijkt de PGO te zijn voor beleidsmakers. In veel plannen wordt een PGO gepresenteerd als oplossing voor vele problemen! M&I/Partners wil u graag met beide benen op de grond houden. De PGO experience startte met een presentatie over: * De laatste stand van zaken op het gebied van PGO's in Nederland: daarbij werd ingegaan op o.a. de aanbieders, techniek, functionaliteit en standaarden * Wie is nu 'de' gebruiker van het PGO? En welke rol heeft de zorgverlener? * De business: wat zijn mogelijk business modellen, hoe wordt geld verdiend en wie betaalt? Welke stimuleringsprogramma's zijn er en welke wetgeving komt eraan? Na de introductie werden de deelnemers meegenomen tijdens een rondleiding over de beursvloer langs een aantal relevante partijen: EPD/ECD leveranciers, PGO leveranciers, data ontsluiters (XDS en dergelijke). De rondleiding eindigde in de PGO experience ruimte waar nog meer PGO's te vinden waen en waar gelegenheid was om zelf PGO's met elkaar te vergelijken en in gesprek te gaan met leveranciers. Aan het eind hadden deelnemers een deep dive gehad in de wereld van de PGO en zijn zij in staat om in hun eigen organisatie een start te maken met hun visie op de een PGO. Of deze verder in te vullen.

Kijk hier voor een totaal overzicht van alle beurstours

Veiligheid & Privacy plein

Op het Veiligheid & Privacy plein op Zorg & ICT stonden verschillende organisaties, gespecialiseerd in dit thema, overzichtelijk bij elkaar. Aanwezig waren onder andere:
Audittrail
• Bureau Veritas;
Inholland;
Health Informatics AMC;
Resatec;
Dekra Certification BV;
OMNINET Technologies NV/SA

Ook dit jaar boden we de bezoekers tijdens Zorg & ICT 2019 veel informatie rondom het thema Veiligheid & Privacy. ICT zorgt voor mensen, zorg ook goed voor uzelf en laat u inspireren en informeren tijdens Zorg & ICT, de vakbeurs voor innovatie in de zorg.  

Lees meer over het thema Veiligheid & Privacy

Doe mee met Citrien e-health-2

E-health: uw project naar verdere implementatie en opschaling
Tweede Matchmakingsbijeenkomst | Zorg & ICT Beurs
Programma E-health van het NFU Citrienfonds nodigt u uit tot samenwerking!

In de periode van 2019-2022 richt Programma E-health zich op implementatie en opschaling van bewezen en doelmatige e-health toepassingen die bijdragen aan de transformatie van zorg. Het programma staat hierbij open voor kansrijke, discipline overstijgende en verbindende projecten van buiten de umc’s.

Initiatieven voor samenwerking worden geselecteerd aan de hand van ronde tafel sessies/ netwerk bijeenkomsten. De tweede bijeenkomst zal plaatsvinden op 12 maart tijdens de Zorg & ICT beurs (vanaf 14.00 uur).
Zie de
website van het NFU Citrienfonds voor meer informatie over het programma. Download via de website het aanmeldformulier en stuur het naar: info@nfu-ehealth.nl (sluitingsdatum 5 maart 2019). Uit de inzendingen zullen we een eerste selectie maken. De bijeenkomst is op uitnodiging.

Wij hopen u dan te ontmoeten!
Bij vragen kunt u contact opnemen met info@nfu-ehealth.nl

citrien-ehealth-logo-text.png

Nieuwsbrief
Ook tussentijds op de hoogte blijven van innovaties en nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Zorg & ICT.
Hoofdmediapartner
Mediapartners