Activiteiten

Tijdens Zorg & ICT 2017 is er een uitgebreid inhoudelijk programma en zijn er diverse activiteiten waaraan u kunt deelnemen.


Programma Zorg & ICT

Verspreid over verschillende zalen zijn er de gehele dag seminars bij te wonen over een breed aantal onderwerpen met als hoofdthema 'De patiënt als partner'. De seminars zijn voor de bezoekers gratis toegankelijk. U kunt het programma gebruiken om uzelf te oriënteren en voor te bereiden op uw beursbezoek.

Bekijk het programma

Mobile Doctors Live

Tijdens Zorg & ICT wordt elke beursdag geopend met een centrale openingssessie ingevuld door Mobile Doctors. Mobile Doctors is onder andere een online platform waar zorgvernieuwers een podium krijgen. Daarnaast organiseert het onder de noemer Mobile Doctors Live per jaar verschillende talks, hackathons of andere events die nét even wat verder gaan dan de gebaande paden. Tijdens Zorg & ICT organiseren zij dagelijks de opening waarbij een zorgprofessional een succesvolle innovatie uit de praktijk laat zien.

14 - 16 maart: 09.30 - 10.00 Theater 9

ICT & Health Expertpraktijk

Zorginstellingen die vragen hebben of vastlopen bij het invoeren van innovaties kunnen gratis op consult tijdens zorg & ICT. De redactieraad van ICT & Health (onder andere Lucien Engelen) geven dagelijks gratis advies aan zorginstellingen in de ICT & Health Expertpraktijk.

Uitreiking Doctorpreneur Award

Een zorgprofessional die naast zijn drukke baan tijd vrij maakt om te ondernemen en start-ups te begeleiden bij hun intrede in de gezondheidszorg kan worden beloond met de Doctorpreneur Award. Benieuwd wie zich Doctorpreneur van 2016 mag noemen? Kom dan op 14 maart naar Zorg & ICT 2017 voor de uitreiking. Winnaar van de Doctorpreneur Award 2015 Joris Arts reikt dit jaar de prijs uit aan zijn opvolger. Stem nu op dé Doctorpreneur van 2016!.

14 maart: 16.00 - 16.45 Theater 8

Tour IHE

Ook dit jaar kunt u weer met IHE meelopen met een rondje over de beurs. IHE laat aan onderstaande thema’s zien wat al reeds mogelijk is binnen bestaande zorg en ICT-oplossingen. Tevens zie u hoe standaarden in zorg en ICT hierbij helpen en hoe deze in de verschillende oplossingen zijn verwerkt.

Er zijn twee verschillende tours:

IHE Helpt! Ook bij Privacy & Security

Inhoud: Welk belangrijke Privacy en security aspecten zijn onderdeel van het product? En waarom is dit zo belangrijk? Welke rol speelt IHE hierbij en hoe helpt IHE? Maar niet allerminst, wat heeft patiënt hieraan?

IHE Helpt! De patiënt als partner in het zorgproces.

Inhoud:

Op welke manier krijgt de patiënt de regie in het zorgtraject bij gebruik van bestaande oplossingen? Hoe helpt IHE en standaardisatie hierbij en op welke manier is dit in bestaande oplossingen ingebouwd.

Huis van Morgen

In Oost-Brabant staat het huis van morgen, maar tijdens Zorg & ICT is de mobiele versie op de vloer te vinden. Hier kunt u verschillende slimme toepassingen uitproberen. Alle wearables, gadgets en systemen zijn net op de markt of worden daadwerkelijk al in de praktijk

Young Professional Programma

Stichting Digitalezorg.nl organiseert tijdens Zorg & ICT het Young Professional programma. Deelnemers aan het programma maken kennis met de wereld van Zorg en ICT en ontmoeten innovatieve bedrijven die kansen bieden aan Young Professionals.

Diverse sprekers gaan verschillende aspecten van de wereld van ZorgICT belichten. Wat zijn de trends van de komende vijf jaar, hoe ziet het landschap er internationaal uit en waar liggen de kansen voor jonge entrepreneurs? Na verschillende presentaties, krijgen de deelnemers een tour over de beurs met interessante spelers in de markt en afsluitend is er een netwerkborrel om na te praten en kennis te maken met diverse partijen en organisaties.

15 maart: 14.00 - 17.00 Theater 8

Future Hub Powered by Digital Health Start-up

In de Future Hub Powered by Digital Health Start-up worden diverse zorginnovaties gepresenteerd aan de markt. Hier vinden bezoekers nieuwe technologieën, virtual reality toepassingen, robots en start-ups op het gebied van zorg.

Tour KPMG: Optimaal data inzetten in de zorg

Data is steeds belangrijker en wordt ook wel het goud genoemd binnen de informatievoorziening. De mogelijke toepassingen zijn eerder beperkt door onze creativiteit dan door de beschikbaarheid aan gegevens. Er zijn verschillende voorbeelden van hoe data gebruikt en verkend kunnen worden. Dit gaat van big data tot artificial intelligence. Het is voor de zorgorganisatie van 2017 van belang een strategie te hebben om data beschikbaar te krijgen, data te ontsluiten en betekenis hieraan te verlenen.

In een sessie wordt kort ingegaan op de methodologie die je hiervoor kan hanteren (hoe creëer je een ecosysteem, maar ook wat staat los van elkaar en wat staat in verbinding en moet onder zekere governance?)

Computable Debate: Zorg over privacy

De vertrouwelijkheid van patiëntgegevens en beveiliging van medische informatie is van cruciaal belang voor de zorgsector. Niet voor niets stelt minister Schippers dat dit een kernwaarde is voor zowel patiënten als zorgaanbieders. Tijdens dit Computable Debat gaan experts van Computable.nl onder leiding van hoofdredacteur Sander Hulsman met elkaar in debat over de IT-beveiliging van patiëntgegevens. Als bezoeker van Zorg & ICT 2017 nodigen wij u uit om mee te debatteren over dit onderwerp en meer inspiratie op te doen over dit belangrijke vraagstuk binnen de zorgsector.

15 maart: 10.00 - 11.00 Theater 5
Hoofdmediapartner
Mediapartners