9 t/m 11 april 2024

Zorg & ict 2024

Zorg & ict is het grootste health tech event van Nederland en dé jaarlijkse ontmoetingsplek waar (zorg)professionals uit het hele ecosysteem in één bezoek gerichte informatie en inspiratie opdoen over de nieuwste slimme technologieën en relevante ict-oplossingen. Sprekers delen hun kennis op de Health Tech Mainstage en exposanten tonen hun laatste innovaties.

Fit for the future

Zorg & ict is het grootste health tech event van Nederland en dé jaarlijkse ontmoetingsplek waar je als zorgprofessional kennis deelt en de nieuwste trends en ontwikkelingen ziet. Op de beursvloer spot je volop innovaties van aanwezige exposanten en hoe je die succesvol kunt toepassen in je eigen organisatie. Zo werken we samen aan de transformatie naar een duurzame en toekomstbestendige zorg. Samen ‘fit for the future’.

Komende editie is er uiteraard weer een interessant programma rondom actuele thema’s op de Health Tech Mainstage en in diverse theaters.

Meer over de thema's

Sprekers Health Tech Mainstage

Dagvoorzitter

Jim Stolze

Tech Educator

“Een toekomstbestendige zorg gaat over samenwerken. Niet alleen tussen mensen en mensen, maar ook tussen mensen en machines. Als er één plek is waar data het verschil kunnen maken is dat de zorg!”
 

Dagopening 9 april

André Rouvoet

Voorzitter GGD GHOR Nederland

Ziekenhuis

Niels Honig

Voorzitter raad van bestuur Franciscus en Vlietland

Ouderenzorg

Miriam Haagh

Voorzitter RvB Brabantzorg + Jeroen Hankel | programmacoördinator Zorgtechnologie

Dagopening 11 april

Diederik Gommers

Hoogleraar en afdelingshoofd IC Volwassenen/CTB, Erasmus MC

VWS

Bianca Rouwenhorst

Directeur Informatiebeleid VWS

Gehandicaptenzorg

Annelies Versteegden

Raad van bestuur Visio

6 redenen waarom je Zorg & ict niet mag missen

 • in één bezoek op de hoogte over de nieuwste technologieën die bijdragen aan toekomstbestendige zorg;
 • ontmoet ca. 200 exposanten die slimme producten en zorgoplossingen tonen;
 • bekijk zorginnovaties van inspirerende start-ups op het Hart of Health Plein;
 • begeleide beurstours (in begrijpelijke taal) over actuele thema’s;
 • bezoek interessante keynotes door topsprekers op de Health Tech Mainstage;
 • een geweldige ontmoetingsplaats om te netwerken met branchegenoten.

Met je entreebewijs voor Zorg & ict heb je ook gratis toegang tot Zorg & food en Zorg & facility, die gelijktijdig in Jaarbeurs plaatsvinden.


Actuele thema's Zorg & ict 2024

Artificial intelligence

Bijna geen sector verzamelt en verwerkt zoveel data als de zorg. Door algoritmes op deze data los te laten, ontstaan baanbrekende nieuwe inzichten. Kunstmatige intelligentie maakt zo patronen en correlaties zichtbaar die voorheen verborgen bleven.

Databeschikbaarheid

Sinds de goedkeuring van de Wegiz is elektronische gegevensuitwisseling de wettelijke norm in de zorg.  Maar dat wil niet nog lang niet zeggen dat iedere zorgverlener altijd over de gewenste patiëntinformatie kan beschikken.

Health IoT

Of het nu de stappenteller is of fietsapp Strava, ‘genetwerkte’ apparaten die onze lichaamsfuncties meten, registreren en via internet delen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Dit Internet of Things (IoT) biedt de zorg ongekende mogelijkheden.

Zorg op afstand

Het ziekenhuis van morgen staat bij de patiënt thuis. Steeds meer zorgverleners en patiënten maken gebruik van zorg op afstand. Dat geldt ook in de langdurige zorg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je in aanloop naar Zorg & ict 2024 als eerste nieuwtjes ontvangen over het event? Dat kan! De eerste nieuwsupdate wordt eind januari 2024 verzonden en stopt automatisch na afloop van Zorg & ict 2024.

  Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van de Zorg & ICT nieuwsbrief. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de afmeldfunctie in de nieuwsbrief.

  Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

  Zorg & ict is partner van Dutch Health Week

  Dutch Health Week is dé plek waar professionals en organisaties uit de zorg en life sciences elkaar jaarlijkse ontmoeten en kennis uitwisselen. Aan de totstandkoming werkt een breed scala aan partners mee, waar Zorg & ict er één van is. Dutch Health Week wordt vanaf 8 april 2024 wederom georganiseerd door Dutch Health Hub.

  Meer over Dutch Health Week

  Mediapartners Zorg & ICT